Summit Logistieke Hotspots

Summit Logistieke Hotspots

Op 4 april 2019 werd in Weert de Summit Logistiek Hotspots gehouden. Bij de Summit Logistieke Hotspots treffen ondernemers, ontwikkelaars, makelaars, wetenschappers, onderwijs en regiovertegenwoordigers elkaar om te praten over de ontwikkelingen in de logistieke hotspots. Ook wordt de ‘Winnaar van de Logistieke Hotspot van het Jaar’ bekend gemaakt.  

Een verrassing was er dit jaar voor de Regio Liemers Achterhoek. Zij stegen een aantal plekken op de ladder naar de 14e plaats!  Een waardering voor het harde werken, aan de verbinding met ondernemers en overheid teneinde de regio verder te profileren als waardevol en essentieel logistiek knooppunt. Op plaats 10 staat Arnhem Nijmegen, de regio Tiel neemt de 5e plaats in.  Daarmee staat de Logistics Valley volledig in het linker rijtje.  

De sector transport&logistiek bevindt zich sinds 2010 in een economische groei. Desondanks staat de sector ook voor grote uitdagingen rondom duurzaamheid, vestigingsklimaat en bereikbaarheid.  Beperkte beschikbaarheid van gronden en een groot tekort aan personeel, wordt landelijk als problematisch genoemd.De ranking wordt bepaald door een panel van experts, aan de hand van een zestal criteria; Beschikbaarheid van geschikt personeel, Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden, Medewerking van overheid/gemeenten, Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers, Aanwezigheid van goede infrastructuur, Bereikbaarheid van logistieke knooppunten. De regio Tilburg-Waalwijk  staat dit jaar op de eerste plek gevolgd door Venlo-Venray en West-Brabant. 

Terug naar overzicht