Nieuwsblad Transport

Nieuwsblad Transport

Gelderland aan de nieuwe Zijderoute

Het kennisevent voor logistieke dienstverleners, verladers en expediteurs 

Nieuwe zijderoute, nieuwe kansen 
Op 9 november 2017 organiseren de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem een middagcongres voor (logistieke) ondernemers over de ontwikkelingen en kansen die het nieuwe netwerk van goederenvervoer tussen Azië en Europa met name Gelderland biedt. Dit congres is relevant voor professionals die betrokken zijn bij supply chains. U ontmoet logistieke dienstverleners, spoorexploitanten, verladers en expediteurs. 

Samenwerken binnen Logistics Valley 
Het opzetten van een intercontinentale ‘landbrug’ tussen Europa en China met verbetering van bestaande en nieuwe infrastructurele verbindingen vormt de kern van het Chinese programma One Belt, One Road

Door Gelderland loopt een belangrijke transportader, de Rhine Alpine Corridor, als centrale verbindingsas van Rotterdam via het Duitse en Midden-Europese achterland naar Azië. Deze logistieke corridor maakt van Gelderland een aantrekkelijk vestigingsgebied, waar zeer grote logistieke dienstverleners zijn gehuisvest met een multimodale ontsluiting, hoge urbanisatiegraad en grote afzetmarkten. 

In Gelderland vinden we het belangrijk dat bedrijven en andere partijen in de logistieke sector onderling samenwerken voor de versterking van het logistieke vestigingsklimaat. Dit samen­werken doen we binnen Logistics Valley met bedrijven, overheden en alle andere organisaties die mee willen doen. Samen zorgen we voor een betrouwbare logistieke sector. 

Veelzijdig programma 
Wethouder Ron König, Economische Zaken Arnhem, en Conny Bieze, gedeputeerde mobiliteit & logistiek, openen het programma van het congres ‘Gelderland aan de Nieuwe Zijderoute'.  

Meer nieuws 

Terug naar overzicht